O femeie din Zalău a rămas vineri fără 9.000 de lei după ce, în ciuda mediatizării unor cazuri similare şi a numeroaselor recomandări preventive adresate, a fost înşelată prin metoda "Accidentul".
Victimele preferate de infractorii care au adoptat această metodă de înşelăciune sunt persoanele mai în vârstă, cu copii sau soţi plecaţi în străinătate şi se face de regulă prin telefonul fix, dar nu sunt excluse nici reţelele mobile de telefonie. De regulă, ei sună şi spun că un aparţinător al familiei - soţ, soţie sau copil - a produs un grav de circulaţie soldat cu morţi şi răniţi, acesta este arestat, iar pentru eliberarea lui trebuie să plătească diverse sume de bani; sau pentru a nu i se întocmi dosar penal trebui să plătească victimelor pe loc o anumită sumă de bani.
La fel s-a întâmplat şi vineri, 22 noiembrie, când, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, lucrătorii IPJ au fost sesizaţi chiar de victimă, vineri, în jurul orei 11.30. Ea le-a relatat poliţiştilor că a fost sunată de pe un număr necunoscut, de către un bărbat care s-a recomandat a fi avocat Drăgan Daniel din Cluj-Napoca. Acesta i-a cerut să–i trimită 9.000 lei prin Western Union, sumă necesară pentru eliberarea fiului ei, care a fost implicat într-un accident rutier şi este arestat în Anglia.
Fără a-şi contacta fiul, femeia s-a dus la o unitate bancară şi a trimis banii. A fost sunată din nou de acelaşi bărbat care a confirmat că a primit banii, însă i-a spus că a apărut o problemă în privinţa victimei acidentului, şi anume că aceasta trebuie transportată la o clinică medicală privată, costurile ridicându-se la 10.000 lei.
Femeia a plecat din nou spre bancă, însă pe drum i-a cerut insistent bărbatului să i-l dea la telefon pe fiul ei. Abia când a auzit vocea “presupusului” fiu, şi-a dat seama că a fost