BRD-Société Générale este noul depozitar al activelor de 1,58 miliarde de lei ale SIF Banat-Crişana (SIF1), după ce fostul depozitar ING Bank a renunţat la contract, potrivit unui anunţ făcut pe bursă de societate.
La începutul lunii octombrie, BRD a câştigat contractul de depozitare al activelor de 15 miliarde de lei ale Fondului Proprietatea, înlocuind tot pe ING Bank. SIF Transilvania şi SIF Oltenia au mai rămas cu activele în depozitarea ING Bank. SIF Moldova şi SIF Muntenia sunt însă clienţii BRD pentru serviciile de depozitare.
WikiZF: Profilul companiei BRD
Principalele responsabilităţi ale băncii-depozitar sunt păstrarea în siguranţă a tuturor activelor, calcularea şi certificarea Valorii Unitare a Activului Net (VUAN) pe care SIF-urile o publică lunar, asigurarea că veniturile societăţilor sunt administrate şi calculate conform legii.
SIF Banat-Crişana (SIF1) a obţinut în luna octombrie cel mai mare profit dintre cele cinci SIF-uri, de 35,6 milioane de lei, aproape cât tot câştigul din primele nouă luni, de 36,2 milioane de lei. În luna octombrie, societatea de investiţii financiare a ieşit din acţionariatul a trei companii listate, iar sumele din depozitele bancare au urcat cu aproape 17,8 milioane de lei, la 85,1 milioane de lei. Câştigul din primele zece luni a crescut la 71,8 milioane de lei (16,2 mil. euro), însă a rămas cel mai mic profit înregistrat de cele cinci SIF-uri. Profitul ar urma să crească în luna noiembrie după ce SIF Banat-Crişana a vândut joi aproape 50% din acţiunile Transilvania Construcţii (COTR) pentru 29,1 milioane de lei, cu un profit de cel puţin 6 mil. lei.
Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.11.2013
BRD-Société Générale este noul depozitar al activelor de 1,58 miliarde de lei ale SIF Banat-Crişana (SIF1), după ce fostul depozitar ING Bank a renunţat la