La iniţiativa Biroului de Consiliere pentru Cetăţeni din cadrul Primăriei Roman a avut loc, luni, o întâlnire a reprezentanţilor grupurilor din comunitatea romaşcană, care au discutat despre problemele care există la nivel local.
Luni a avut loc o discuţie între reprezentanţi ai mai multor comunităţi din Roman, despre nevoile existente la nivelul oraşului. Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni (ANBCC), împreună cu Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni Roman (BCC), susţinut de Asociaţia Socială, Culturală, Ecologică Romaşcană – Contjur, a venit la Roman pentru a identifica nevoile comunităţii şi a prezenta trei metode inovative de rezolvare a problemelor din oraş – bugetare participativă, contracte comunitare şi finanţare alternativă. “Practic, în cadrul unui proiect, care se numeşte «Participare la puterea a treia, Probleme locale, Soluţii Inovatoare, Comunităţi Implicate», care se desfăşoară cu finanţare elveţiană, încercăm să stimulăm comunităţile în a se implica şi colabora cu autoritatea publică locală să se ocupe de rezolvarea problemelor locale”, a declarat Alina Iosifescu, coordonator relaţii publice în cadrul ANBCC, moderatorul acestei dezbateri.
Au fost invitaţi reprezentanţi ai grupurilor variate din comunitatea romaşcană: cadre didactice, preoţi, consilieri locali, ingineri, oameni de afaceri, medici, dar şi pensionari, cu toţii find interesaţi de a identifica metode de rezolvare a problemelor locale.
În deschidere, Anton Holban, directorul BCC Roman, a prezentat scopul întâlnirii, iar discuţiilor ulterioare au fost conduse de către Alina Iosifescu. Edilul oraşului, Laurenţiu Dan Leoreanu a lăudat iniţitiva BCC de a invita romaşcanii la o discuţie asupra nevoilor locale, după care a făcut o trecere în revistă a proiectelor care au fost implementate în ultima perioadă în Roman. “Iniţiativa prin care Romanul partic