În spitalele judeţului a fost, ieri, grevă de avertisment, asistenţii şi medicii rostindu-şi încă o dată nemulţumirile şi hotărând să meargă până la capăt, joi, 28 octombrie, fiind programată declanşarea grevei generale.
Personalul medical din spitalele şi policlinicile din judeţ a început, ieri, ziua de lucru cu două ore de grevă de avertisment, între 8.00 şi 10.00, la posturi rămânând o treime din personal. Sindicaliştii, mai exact personalul sanitar mediu, din Slatina au şi mărşăluit câteva zeci de metri prin curtea spitalului până la sediul Direcţiei de Sănătate Publică, unde nu i-a întâmpinat nimeni.
Asistenţii s-au „răcorit” puţin scandând lozinci împotriva ministrului Sănătăţii şi împotriva Guvernului, după care, gribuliţi, s-au alăturat medicilor în sala de şedinţe din Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. În ora de grevă rămasă s-au pus la sfat, şi-au împărtăşit problemele, au vorbit despre sărăcia din spital şi din întregul sistem sanitar, s-au bucurat că în sfârşit medicii şi asistenţii luptă împreună şi şi-au promis că nu vor renunţa acum, când au devenit o forţă.
„Să ne dea, dracu’, salarii decente şi să-i zboare pe cei care primesc mită!”
Dacă frigul i-a răzbit repede pe greviştii adunaţi în curtea spitalului, pe care nu i-a mai încălzit nici fluieratul, nici elanul cu care au plecat de la posturi, în sala de şedinţe discuţiile au fost relaxate. Cel mai tare doare, din cât s-a desprins din discuţii, că puţinii bani promişi doar anumitor categorii de personal din Sănătate nu vor face decât să egalizeze veniturile, indiferent de pregătire sau răspundere profesională.
Nu este privită cu ochi buni nici perspectiva micşorării cu cel puţin 20% a volumului de servicii contractate în 2014 de către spitale, urmare a redirecţionării pacienţilor către medicina de familie şi ambu