Premierul chinez Li Keqiang a ajuns în România. Primul ministru al Chinei a fost întâmpinat la aeroportul Henri Coandă de către omologul său român, Victor Ponta.
Li Keqiang a fost primit cu pâine şi sare de doi tineri îmbrăcaţi în costume naţionale româneşti. Apoi, garda de onoare a intonat imnurile de stat.
Cei doi şefi de guvern au mers împreună la Palatul Victoria, unde au purtat o discuţie legată de stadiul relaţiilor politice şi economice dintre cele două state.
Cei doi oficiali vor asista la semnarea mai multor documente de cooperare bilaterală în domeniile energiei, sanitar-veterinar, industrial, societăţii informaţionale şi culturii.
De asemenea, va fi adoptată şi o Declaraţie comună a Guvernului României şi Guvernului Republicii Populare Chineze privind aprofundarea cooperării bilaterale.
Miza Forumului Economic care va avea loc la Bucureşti. China, statul cu cele mai mari rezerve valutare din lume, ar putea investi în România
Premierul chinez, Li Keqiang şi omologi din 16 ţări din Europa Centrală şi de Est, 1.000 de reprezentanţi ai unor companii private şi de stat se reunesc, marţi, la Bucureşti, pentru a discuta, negocia şi încheia contracte importante, sub supravhegerea atentă a Uniunii Europene.
Vizita premierului chinez în România este şi un test important pentru politicienii români. Cum China este a doua economie în lume, aleşii noştri trebuie să respecte câteva reguli la negocierile cu oficialii chinezi şi premierul lor.
Protocolul prevede ca atunci când vor sta la negocieri, parlamentarii trebuie să fie foarte atenţi la mimică. Să priveşti un chinez în ochi este considerat un gest sfidător. La fel cum ridicatul din sprâncene sau încruntarea sunt jignitoare.
De asemenea, oficialii noştri trebuie să fie precauţi când vine vorba de cadour