Peste 200,000 de elevi din 70 de ţări s-au înscris la competiţia internaţională „First Lego League (FLL) Challenge”, a cărei fază regională a avut loc la Debrecen la sfârşitul săptămânii.
În etapa de la Debrecen au participat 120 de copii, cu vârste între 9-16 ani, echipa de robotică a şcolii Transylvania College, „The Ro-Bots”, fiind prima echipă din România înscrisă vreodată într-o competiţie FLL!
În acest an, tema concursului a fost „Furia Naturii” şi modul în care oamenii, cu sprijinul tehnologiei, al roboţilor pot contracara efectele devastatoare ale unor furtuni puternice, cutremure sau tsunami. Echipe formate din maximum 10 elevi coordonaţi de cel puţin un mentor/profesor participă în fiecare an la Provocare prin programarea unui robot autonom care trebuie să adune puncte pe o platformă de joc, prezentând o soluţie la o problemă identificată de ei, toate acestea în conformitate cu valorile FLL.
Echipa de robotică a şcolii Transylvania College, „The Ro-Bots”, alcătuită din 9 copii cu vârste cuprinse între 9-12 ani, au depus eforturi mari pentru a se pregăti, în timpul scurt avut la dispoziţie, pentru faza regională a competiţiei „First Lego League” organizată în 23 noiembrie în Debrecen, Ungaria.
Echipa, alcătuită din elevii: Aletta Magyary, Răzvan Petrut, Răzvan Baltă, Anandu Gherghel, Luca Petrişor, Horaţiu Rădulescu, Andi Morar, Ana Mureşan, Alex Rusu şi profesorii Bruce Mallord, Sergiu Darjan şi Daniel Phillips nu ar fi putut participa la această competiţie, iar şcoala nu ar beneficia de un laborator de robotică fără suportul şi sponsorizarea generoasă a unui părinte mărinimos, Genoveva Hossu.
De acest laborator nou-înfiinţat în campusul Transylvania College pot beneficia atât elevii pasionaţi de inginerie robotică din această şcoală, cât şi cei din comunitatea clujeană, în cadrul programului After School de cluburi opţionale. Naţio