Circa 30 de asistente şi infirmiere s-au adunat, de dimineţă, în holul Spitalului de Boli Infencţioase din Cluj-Napoca.
Acestea au solicitat creşterea salariilor, spun că se descurcă greu cu actualele venituri, de asemenea cer condiţii de lucru decente, spun că sunt extrem de puţine în comparaţie cu numărul bolnavilor.
"La acest spital, unde sunt 180 de paturi avem în minus cam 35 de persoane. Pot spune că suntem în grevă de avertisment tot timpul. La ora actuală, pe o singură secţie este o singură asistentă, deşi normativul spune că la 10-12 paturi trebuie să fie o asistentă şi o infirmieră, care este şi îngrijitoare. Din cei prezenţi aici, mulţi sunt rămaşi din tură de noapte sau veniţi din liber, pentru că noi suntem tot timpul în grevă", a spus Maria Bizo, vicepreşedinta Sindicatului Sanitas Cluj.
UPDATE: Peste o sută de asistente medicale, personal auxiliar, dar şi medici de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj, cea mai mare unitate sanitară din judeţ, s-au adunat, luni dimineaţă, la ora 8.00, în holul Clinicii de Chirugie nr. 1 Cluj-Napoca, unii având în piept insigne ale Sindicatului Sanitas pe care scrie "Grevă".
Pe lângă asistente medicale, infirmiere, ambulanţieri şi personal auxiliar, la protest au participat şi medici, până la ora 10.00 fiind oprite inclusiv operaţiile.
Liderul Sindicatului "Sanitas" Cluj, Ştefan Roman, a declarat şi el că la greva de avertisment a participat personalul medical din toate spitalele şi clinicile din Cluj-Napoca, care s-a adunat în holurile instituţiilor medicale, dar şi din unităţile medicale din alte localităşi din judeţ.
Aproape 100.000 de angajaţi din sistemul sanitar au fost între orele 08-10 în grevă de avertisment, a declarat prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, precizând că ministrul Sănătăţii "nu a jucat corect" şi le-a cerut managerilor să verifice câ