Chiar dacă au oprit lucrul şi au purtat banderole tricolore pe braţ, cel mult 300 de angajaţi ai Spitalului Judeţean au protestat în faţa sediului Sanitas
Purtând banderole tricolore pe braţ, câteva sute de salariaţi din sistemul sanitar au participat, ieri dimineaţă, la protestul Sanitas, de două ore, organizat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Andrei“, ca de altfel în toată ţara. Deşi, prin numărul de salariaţi, respectiv peste 1.600, unitatea sanitară reprezintă o treime din totalul personalului angajat în sistem în judeţul Constanţa, ieri, S.C.J.U. nu a jucat rolul unei „locomotive sindicale“, aşa cum era de aşteptat. Cel mult 300 de salariaţi au participat la greva de avertisment organizată la sediul Sanitas din spital, ceea ce înseamnă că doar unul din cinci angajaţi a fost prezent la protest.
„Nu toţi angajaţii au venit la protest. Suntem un spital de urgenţă”, a încercat o explicaţie Violeta Caraivan, liderul sindicaliştilor de la Spitalul Judeţean.
Pe tot parcursul protestului, doar Unitatea de Primiri Urgenţe a lucrat în regim normal, pe restul secţiilor, activitatea reluându-se după ora 10,00.
Deşi s-au declarat solidari cu greva Sanitas, la manifestare nu a participat nici un medic, poate şi pentru că, potrivit statutului, ei nu au voie să-şi sisteze activitatea. Aşa se face că la sediul Sanitas din holul spitalului au fost prezente ieri doar asistente, infirmiere, brancardieri şi personal mediu.
De cealaltă parte, nici pacienţii nu au fost prea impresionaţi de protestul sindicaliştilor din Sănătate. Oamenii au aşteptat cuminţi pe holurile unităţii sanitare sau în parcul din curte să se termine greva de avertisment, după care s-au prezentat fiecare unde avea treabă.
După protestul de avertisment de ieri urmează, cel mai probabil, o nouă rundă de negociere între ministrul de resort şi liderii Sanitas, iar da