Reprezentanţii Republicii Moldova se pregătesc din timp astfel încât să ştie să implementeze un proiect cu finanţare europeană. Cu doar trei zile înainte de începerea summitului de la Vilnius, în cadrul căruia Moldova va semna acordul de asociere cu Uniunea Europeană, o delegaţie a venit la Timişoara ca să ia lecţii de la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest. Acest acord înseamnă pentru vecinii noştri de peste Prut şansa de a putea implementa proiecte importante, dar şi de a atrage noi investiţii.
Sorin Maxim, preşedintele ADR Vest, a afirmat, astăzi, în cadrul Forumului România – Republica Moldova „Cooperare în dezvoltare regională”, că moldovenii vor afla de la timişoreni cum se pregăteşte, planifică şi implementează un proiect cu finanţare europeană. „Cred că avem foarte multe de oferit. Vom face vizite la Aquatim pentru că moldovenii sunt interesaţi, în primul rând, să dezvolte infrastructura primară, apă, canal şi drumuri, pentru că sunt suferinţe mari, apoi ne vom gândi şi la alte proiecte”, a explicat Sorin Maxim.
Până în acest moment, Moldova a accesat destul de puţine fonduri cu finanţare europeană. Liviu Oboroc, viceministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, este de părere că această colaborare cu România îi va ajuta „să nu mai calce pe aceeaşi greblă, să nu mai facem aceleaşi greşeli ca românii şi sper că procesul de implementare al proiectelor va fi mult mai rapid. România este un partener care ne susţine enorm”.
Reprezentanţii Republicii Moldova se pregătesc din timp astfel încât să ştie să implementeze un proiect cu finanţare europeană. Cu doar trei zile înainte de începerea summitului de la Vilnius, în cadrul căruia Moldova va semna acordul de asociere cu Uniunea Europeană, o delegaţie a venit la Timişoara ca să ia lecţii de la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest. Acest acord înseamnă pentru vecinii noştri de pe