Câte puţin şi durabil în fiecare an! Pe scurt, cam aceasta pare a fi deviza prin care Consiliul Judeţean încearcă să rezolve spinoasa problemă a drumurilor proaste.
Maramureş ar ocupa un loc fruntaş într-un top al judeţelor cu cele mai proaste drumuri. O ştim şi o simţim cu toţii. Încet, dar sigur, Consiliul Judeţean încearcă să rezolve această problemă, schimbând tactica. S-a renunţat la principiul cârpelilor mici, proaste şi dese, pentru lucrări durabile.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Zamfir Ciceu, spune că în acest an s-a reuşit reabilitarea mai multor km de drum decât în ultimii 4-5 ani: „Ideea este de a face circulabile cât mai mulţi kilometri de drum judeţean, nu numai prin acele plombări care în 2-3 luni, 6 luni se duc, la Lunca la Tisa s-a făcut cred 1,6 km, la Valea Vişeului legătura dinspre Bistra spre Valea Vişeului n-a fost niciodată asfalt, s-a făcut, 2,2 km în Săcel s-au făcut pentru că asigură legărura cu Bistriţa Năsăud.
Legătura dintre Coruia şi Chechiş, pentru că mai era o diferenţă mică s-a făcut în totalitate, porţiunea dintre intersecţia Gârdani-Ariniş, Asuaj este făcută. Dacă gestionăm eficient banul public, puţin cât este, se poate face an de an câte ceva. Asta am vrut să arăt, că putem face câte ceva chiar şi pe tronsoane pe care nu s-a lucrat demult. Toţi cetăţenii merită. Pentru mine toţi maramureşenii sunt egali, toţi trebuie să beneficieze de aceleaşi condiţii.
Am încercat ca fiecare zonă a Maramureşului să aibă lucrări, în zona Maramureşului Istoric unde lumea se plânge că e infrastructura cea mai proastă s-a lucrat cel mai mult. Am primit reproşuri că nu ne-am aplecat spre zona Lăpuş, o să ne aplecăm şi spre acea zonă. Pentru mine e importantă nevoia cetăţeanului, nu culoarea politică”.
Evident, asta nu înseamnă că se renunţă la proiectele majore. Recent, preşedinţii celor şase ju