Scris de Cristina Ghilea - Investitorii coreeni sunt invitaţi să investească şi-n turism sau agriculutură.
Înfiinţarea de şcoli internaţionale de calitate dar şi eforturi susţinute pentru promovarea culturii coreene pe plan local sunt pretenţiile investitorilor coreeni de la municipalitatea orădeană, în vederea consolidării relaţiilor economice din prezent. Acestea au fost exprimate la finalul săptămânii trecute, în cadrul unei vizite a unei deletgaţii coreene la Oradea, în frunte cu ambasadorul acestei ţări la Bucureşti, Excelenţa Sa Im Hantaek.
Oaspeţii au fost primiţi de viceprimarul Mircea Mălan şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, cu implicarea deputatului Ioan Cupşa, preşedinte al Grupului de Prietenie România-Coreea. De altfel, această vizită este răspunsul unei invitaţii adresată de deputatul liberal diplomaţilor coreeni în luna iulie a acestui an. La discuţii a luat parte şi administratorul Parcului Industrial Eurobusiness Oradea, Delia Ungur.
„În cadrul întrevederii i-am prezentat exceleţei sale strategia de dezvoltare a Oradiei dar şi modul de rezolvare a problemelor ridicate cu ocazia unei vizite coreene anterioare. Ne bucurăm că Oradea, alături de Bucureşti şi Mangalia, este un oraş căruia Coreea îi va acorda, în continuare, cea mai mare atenţie”, a spus viceprimarul Mălan, în deschidere.Propune diversificare
Preşedintele CJ Bihor şi-a invitat partenerii de discuţie să considere Bihorul şi ca pe o posibilă investiţie în turism şi agricultură, angajându-se să susţină dezvoltarea de parcuri industriale sau infastructură de transport în judeţ.
Deputatul Ioan Cupşa a expus casdrul naţional al colaborării economice România-Coreea: „Oradea se află pe locul trei în ţară după Bucureşti şi Mangalia, în ceea ce priveşte investiţiile făcute de coreeni. Totodată, Coreea este cel mai important partener strategic al României d