Nu are barba albă-albă ca Moş Crăciun, nici tenul, glumește el, şi nu vine cu bucurii o dată-n an, ci zi de zi, în ultimii şapte ani, de când şi-a dedicat viața copiilor orfani sau ai căror părinţi nu îi pot îngriji.
Numele lui este Mihai Negrea şi din 2006 slujeşte la Mănăstirea Podu Coşnei, chiar la intrarea în comuna Poiana Stampei, pe partea dreaptă a DN 17.
Pe lângă faptul că îngrijeşte 42 de copii, dintre care 15 stau chiar la mănăstire, iar restul, din lipsă de spaţiu, au rămas la casele lor, însă primesc săptămânal pachete cu alimente, dulciuri, haine, rechizite şi sunt ajutaţi să aibă rezultate cât mai bune la şcoală, părintele Negrea şi-a văzut îndeplinit la sfârşitul acestei săptămâni un nou vis al său: centrul social pentru copiii săraci din Vatra Dornei.
Sâmbătă, părintele a deschis larg porţile noului său centru, din incinta Casei Vladimir din oraşul staţiune, o frumoasă clădire care a fost sediul societăţii de minerit din zonă, iar de aproape zece ani a fost lăsată în paragină.
Clădirea a fost retrocedată Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuților, iar părintele de la Podu Coşnei i-a spus Prea Înaltului Pimen de proiectul său şi în doar câteva luni, clădirea a fost transformată total pe interior.
„Vorbim de 30 de copii care vor locui permanent şi alţi 50 de copii care vor servi o masă caldă la prânz, în fiecare zi, inclusiv duminica, nu numai în zilele în care merg la şcoală”, ne-a mărturisit părintele Negrea.
„Vreau să îi ajut pe aceia care vor să se realizeze în viaţă”
Copiii care vor locui în noul centru vor trebui să se ţină de şcoală, să nu aibă absenţe ori nota scăzută la purtare, ei urmând a fi aleşi de către reprezentanţii şcolilor din zonă dintre elevii cu probleme sociale.
„Vreau să îi ajut pe aceia care vor să se realizeze în viaţă”, explică Mihai Negrea.
Preotul arată că plănuia să aducă p