În cadrul proiectului multilateral Comenius „Ratatouille - Maestru bucătar de 12 stele”, derulat de Grădiniţa cu program prelungit (GPP) nr. 2 Slatina, s-a desfăşurat, săptămâna trecută, simpozionul judeţean „Dimensiune ecologică a hranei”. Evenimentul a avut loc la Biblioteca Judeţeană din Slatina, fiind vorba despre singura unitate de învăţământ preşcolar din judeţ implicată într-un astfel de proiect.
Grădiniţa cu program prelungit nr. 2 din Slatina este singura din judeţ care este implicată, până în prezent, într-un parteneriat multilateral Comenius. Proiectul „Ratatouille - Maestru bucătar de 12 stele” se derulează în perioada 2012 - 2014 cu finanţare de la Comisia Europeană, în parteneriat cu unităţi de învăţământ din Germania, Spania, Belgia, Luxemburg, Estonia şi Turcia.
În cadrul acestui proiect s-a desfăşurat, săptămâna trecută, la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”, simpozionul judeţean „Dimensiunea ecologică a hranei”. La simpozion au participat 32 de cadre didactice, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar al Judeţului (ISJ) Olt, ai Casei Corpului Didactic Olt, dar şi cadrele didactice de la GPP nr. 2, care fac parte din echipa de proiect.
„Proiectul multilateral «Ratatouille - Maestru bucătar de 12 stele» îşi doreşte să ajute peste 2000 de elevi de vârsta preşcolară şi primară din 7 ţări europene să intre în contact cu identitatea europeană, cu unitatea şi diversitatea acesteia, să împărtăşească informaţii despre cultura şi tradiţiile din alte ţări, despre sistemul de educaţie din şcoală sau grădiniţă, despre oraşul, satul, ţara, despre artă, despre obiceiurile culinare ale altor copii”, a declarat Mihaela Dicu, coordonatorul proiectului.
Scop: alimentaţie ecologică la preşcolari şi elevi
Coordonatorii proiectului spun că simpozionul a fost gândit să aducă în prim plan şi latura culturală şi culina