Drama emoţionantă scrisă de romancierul Elisei Virgil este inspirată din viaţa unui tânăr ofiţer român, condamnat la 15 ani de închisoare pentru crimă împotriva orânduirii comuniste. Romanul demască amprentele lăsate de un sistem politic bolnav asupra societăţii.
Inspirată din realitate, aşa cum se specifică din prima pagină, romanul "Ceasul din gară" al scriitorului Elisei Virgil Dobrică te prinde din primul moment.
Povestea este emoţionantă. Un tânăr ofiţer, Tudor Soare, marxist convins, este condamnat fără probe la 15 ani de închisoare pentru crimă împotriva orânduirii comuniste. El trăieşte o adevărată dramă în beciurile Securităţii, când este trădat de prieteni, soţie şi chiar de fratele său, care cere instanţei de judecată să fie condamnat. Cartea se va găsi la chioşcuri împreună cu ziarul "Evenimentul zilei", din 29 noiembrie.
"Povestitor înnăscut, prozator de forţă in nuce, Elisei Virgil se aventurează într-un tip de literatură de mult considerat desuet, un soi de prelungire a acelei teme permise de sistemul comunist românesc, numită "literatura obsedantului deceniu". Pentru cine nu ştie, este vorba de anii ,50-,60, politic definiţi ca perioada stalinistă; urmând destalinizarea. La noi, fiind perioada Dej, şi apoi venirea la cârma PCR, deodată cu "fulminanta" eliberare din chingile stalinismului, a lui Nicolae Ceauşescu.
Cel care avea să "naţionalizeze" Partidul Muncitoresc Român… Genul acesta de literatură, în care se mai "scăpau" unele adevăruri interzise publicului, unele critici, erori, abuzuri partinice, locale ori sovietice, atinsese maximele cu câteva opere, considerate în epocă, nişte capodopere: "Galeria cu viţă sălbatică" a lui Constantin Ţoiu şi "Cel mai iubit dintre pământeni" a lui Marin Preda", explică George Stanca.
"După 1990 acest gen de literatură, care în plan temporar viza perioada comunist-dejistă de la noi, a