Zeci de reclamaţii legate de Black Friday au fost făcute, în întreaga ţară, la Protecţia Consumatorului, majoritatea acestora vizând neonorarea comenzii făcute online, aplicarea incorectă a reducerilor şi stocurile insuficiente de produse, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii ANPC.
Deocamdată, în Bucureşti, dintre cele 130 de reclamaţii primite de vineri până luni dimineaţă, doar 10 s-au referit la reducerile de Black Friday, care au început la 22 noiembrie, au precizat reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).
Câteva zeci de astfel de reclamaţii s-au înregistrat şi în ţară, dar mai multe vor fi făcute, probabil, în această săptămână, potrivit surselor citate
Ca şi în alţi ani, mulţi oameni reclamă faptul că n-au mai putut să achiziţioneze produsele comandate online. "Nu înţeleg că mailul care vine imediat după ce au făcut comanda, acel mail automat, e de confirmare a primirii mailului prin care s-a făcut comanda, nu de procesare a comenzii. Pentru confirmarea comenzii, ei trebuie să primească un mail cu numărul acesteia şi informaţii privind existenţa produselor comandate în stoc şi livrarea lor. În mailul care vine automat li se şi spune că vor fi contactaţi pentru confirmarea comenzii", au arătat reprezentanţii ANPC.
Oamenii mai reclamă că, în unele cazuri, reducerea nu s-a făcut corect, ei motivând că preţul la care s-a aplicat aceasta era mai mai mare decât cel din zilele de dinainte de Black Friday.
O altă categorie de reclamaţii se referă la stocurile insuficiente ale unor produse cu preţ redus.
ANPC precizează că magazinele trebuie să aplice, cu acestă ocazie, reducerea celui mai mic preţ din ultimele 30 de zile.
Totodată, în cazul în care un comerciant şi-a făcut reclamă că are stocuri suficiente sau că şi-a suplimentat stocurile pentru Black Friday, inspectorii