După ce în urmă cu câteva săptămâni liberalii mureşeni au cerut reprezentanţilor Primăriei Târgu-Mureş să facă public raportul Curţii de Conturi cu privire la controlul realizat în vara acestui an, viceprimarul Ionela Ciotlăuş a oferit luni, 25 noiembrie, date din raport, evidenţiind cazurile privind utilizarea ineficientă a fondurilor publice şi în ce priveşte administrarea patrimoniului.
Abateri de la disciplina financiară
Potrivit viceprimarului Târgu-Mureşului, sinteza constatărilor rezultate în urma misiunii de audit financiar la nivelul Primăriei Târgu-Mureş cuprinde categoriile de abateri de la disciplina financiară, contabilă şi bugetară, erori, abateri de legalitate şi regularitate şi cazuri de nerespectarea principiului de economicitate, eficienţă şi eficacitate în utilizarea fondurilor publice şi în administrarea patrimoniului. „Se confirmă exact ceea ce raportul comisiei din cadrul Consiliului Local a constatat în urmă cu ceva timp în ce priveşte calculul eronat al redevenţei datorate de către concesionarul gestiunii serviciului public în administrarea parcărilor publice cu plată. Paguba este de 32.766 lei. Ea constă în subevaluarea veniturilor nefiscale realizate precum şi nestabilirea, neurmărirea şi neîncasarea în totalitate a veniturilor bugetului local. De asemenea, raportul mai precizează efectuarea de plăţi fără respectarea prevederilor legale reprezentând transportul de persoane efectuate în afara municipiului de către societatea Siletina SA Târgu-Mureş. Este vorba de un număr de 172 de facturi în valoare totală de 524.153 lei, efectuată către cluburi sportive, unităţi de învăţământ şi culte religioase”, a precizat Ionela Ciotlăuş.
Cine plăteşte toate aceste pagube ?
În mod normal vinovaţii pentru calculul eronat al redevenţei trebuie să plătească, a susţinut viceprimarul. “An de an, Curtea de Conturi constată nereguli în