Postul cu profil religios Radio Maria este nemulțumit că nu a primit frecvența de Bacău, aceasta fiind acordată de CNA postului folcloric Tradițional FM, în urma concursul de frecvențe organizat de forul audiovizualului.
Săptămâna trecută (joi), Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a acordat 19 frecvențe tematice din cele 20 scoase la concurs, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.
Asociaţia Radio Maria România, care deține licențele postului Radio Maria, a anunțat astăzi Consiliul Național al Audiovizualului că va depune “o contestație în ceea ce priveşte acordarea frecvenţei de Bacău unui alt post de radio” (Tradițional FM).
“Vă aducem la cunoştinţă că vom depune o contestaţie la sediul instituţiei Consiliului Naţional al Audiovizualului în ceea ce priveşte acordarea frecvenţei de Bacău unui alt post de radio, în condiţiile în care am cerut frecvenţă în acest oraş din 2008, iar în 2009 am depus la sediul CNA 50.000 de semnături pentru acordarea de frecvenţe în zona Moldovei, cu precădere în oraşele Iaşi, Bacău, Roman şi împrejurimile lor”, se arată în mail-ul trimis Consiliului.
PRECIZARE. Radio Maria a obținut, în urma concursului organizat de CNA trei frecvențe, la Iași, Târnăveni (Mureș) și Vișeul de sus (Maramureș). Iar postul folcloric Tradițional FM (deținut de SC. Adway Direction SRL Cluj-Napoca) și-a adjudecat două frecvențe (la Bacău și Bistrița).
Asociația Radio Maria mai cere Consiliului să “țină cont de vocea poporului („Vox populi, Vox Dei”)” și de faptul că “viitoarele generaţii (…) au nevoie de spiritualitate şi cultură, nu de “.
“Vă reamintim că Radio Maria avea înaintea concursului doar 3 frecvenţe, ceea ce contrastează enorm cu articolele din Legea Audiovizualului referitor la deţinerea monopolului într-un domeniu sau altul de către un post de radio”, se mai arată în scrisoarea trimisă CNA.
Numulțumi