Investitiile pe care chinezii le pot face reprezinta o sursa pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din Romania, acolo unde nu exista proiecte europene, a declarat, duminica, la Realitatea TV, ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, informeaza Agerpres. Sursa imagine: ramona-manescu.ro
'Am avut intalniri cu reprezentantii ambasadei Chinei, cu reprezentanti ai mediului economic din China. Exista intr-adevar un interes foarte mare al chinezilor de a investi in Romania, dar eu spun ca interesul cel mai mare este al nostru. Nevoia de dezvoltare si investitii in infrastructura de transport din Romania este uriasa si nu o putem acoperi nici cu bugetul de stat nici cu fonduri europene, dar putem gasi alte surse financiare prin care sa sustinem aceasta nevoie de dezvoltare. Investitiile pe care chinezii le pot face sunt o astfel de sursa prin care noi putem sa dezvoltam infrastructura acolo unde nu avem proiecte europene: linii de cale ferata ce trebuie reabilitate, autostrazi si poduri ce trebuie construite si nu pot fi facute toate cu fonduri europene pentru ca si acelea sunt limitate. Eu zic ca sunt binevenite aceste colaborari si aceste investitii si am prezentat partii chineze o serie de proiecte pe care am putea sa le facem impreuna, cu investitie chineza, in infrastructura de transport', a spus Ramona Manescu.
Pe 26 noiembrie 2013, se va desfasura la Bucuresti cea de-a doua reuniune la nivel de prim-ministri din Europa Centrala si de Est si China. Alaturi de premierul Romaniei, Victor Ponta, si de premierul Consiliului de Stat al RP Chineze, Li Keqiang, la reuniunea la nivel inalt vor participa sefii de Guvern ai Albaniei, Bosniei-Hertegovina, Bulgariei, Cehiei, Croatiei, Estoniei, Lituaniei, Macedoniei, Muntenegrului, Poloniei, Serbiei, Slovaciei, Sloveniei si Ungariei si ministrul de externe din Letonia.
In cadrul evenimentului, R