Criticii " Evenimentului zilei" au obosit. Parcă nu mai sunt creativi ca odinioară. Poate n-au fost niciodată. Nu ştiu. Nu i-am urmărit niciodată cu atenţie. Observ însă că, de ceva vreme, trag cu gloanţe oarbe.
Recent, plecarea şefului Secţiei sport a "Evenimentului zilei", din motive pur "tehnice", a fost transformată într- un grav atentat la adresa libertăţii de expresie şi un act de servilism faţă de... Victor Ponta şi PSD. "Şoc! Şoc! Şoc! N-o să-ţi vină să crezi ce a făcut EVZ! Te va durea mintea cînd vei citi! O să rămâi prost după ce vei afla!" Cunoaşteţi stilul. Senzaţionalism gol de conţinut, dar şi o dovadă că nu toţi românii se pricep la fotbal şi politică.
Summit-ul de afaceri româno-chinez a fost un bun prilej pentru chibiţi de a-şi face încă o dată numărul. Majoritatea dintre ei nu cumpără "Evenimentul zilei", nu-l citesc de fel, dar nu ratează nicio ocazie să pretindă că ştiu ce se întâmplă cu ziarul, doar pentru a ne împroşca cu noroi. Mai trist este că unii sunt foşti ziarişti ai EVZ. Unii au publicat chiar recent. Şi ei acuză "Evenimentul zilei" că a avut o abordare triumfalistă în prezentarea Summit-ului. Obişnuiţi ca EVZ să fie foarte contondent cu premierul Victor Ponta şi guvernul său, au rămas, probabil, perplecşi când au constatat că ziarul nu a tratat acest eveniment într-o notă critică.
În opinia lor, o astfel de atitudine este o dovadă de triumfalism. În condiţiile în care, în ultimele două zile, summitul nu a fost subiect principal în ziar, iar titlurile au fost: "China, investitorul de miliarde de dolari, vine în România" şi "Ponta şi premierul chinez şi-au luat angajamente economice". Unde este triumfalismul? Unde a scris "Evenimentul zilei" că, odată cu venirea chinezilor, va curge lapte şi miere pe străzi? Nu miliardele vin în România, domnilor, ci doar investitorul. "Angajamente" înseamnă certitudini? Poate ar trebui