Şcoala Gimnazială „Mihail Drumeş din Balş” organizează, în perioada 26-27 noiembrie, Zilele „Mihail Drumeş” şi un simpozion care are drept scop esenţial promovarea scriitorului care a copilărit în oraşul de pe Olteţ.
Evenimentul s-a desfăşurat în sala „Paul Tudor” din incinta Primăriei Balş. Aceasta este cea de-a V-a ediţie a Zilelor „Mihail Drumeş”, care vor continua cu un simpozion interjudeţean destinat profesorilor din întreaga regiune şi nu numai. Elevii şcolii gazdă au pregătit şi un program artistic pentru cei prezenţi, care a încântat auditoriul, iar cadrele didactice pensionate ale şcolii au fost răsplătite cu diplome de excelenţă pentru întreaga activitate.
Casa memorială „Mihail Drumeş”, privită cu dezinteres de autorităţi
Singurul element ce amintea că o casă situată în imediata apropiere a fabricii Termex, din Balş, a fost, cândva, spaţiul în care se forma cel care avea să devină un cunoscut scriitor român a dispărut în urmă cu mai bine de un an. Este vorba despre o placă din marmură pe care stătea scris
„În această casă a copilărit scriitorul Mihail Drumeş (1901-1982)”, care a fost furată sau distrusă intenţionat, pentru a facilita vânzarea imobilului. De mai bine de o jumătate de an, o bandă roşie anunţă vânzarea casei-monument istoric, însă nimeni nu a fost interesat de cumpărare. Deşi au existat zvonuri conform cărora ar fi existat negocieri între administraţia locală din Balş şi omul de afaceri din Craiova care deţine imobilul pentru o eventuală cumpărare a acestuia în vederea transformării în muzeu sau bibliotecă orăşenească, proprietarul a negat acest lucru.
Aşa se face că, la 112 ani de la naşterea uneia dintre ele mai importante personalităţi care a copilărit în Balş, nimeni nu dă doi bani pe casa memorială a acestuia. În decursul ultimilor ani, casa Mihail Drumeş a fost închiriată temporar de