Până acum au fost effectuate lucrările de 22 de milioane de lei, din care s-au decontat 17 milioane. Pe lângă restanţa de 5 milioane Guvernul trebuie să mai plătească lucrări de 6 milioane de lei care vor fi finalizate în primăcată. Investiţia totală la ZOO Braşov este de 32 de milioane de lei.
La finalul lucrărilor grădina se va întinde pe 10 hectare mai mul decât dublul suprafeţei pe care o avea în momentul în care a fost închisă pentru renovare. „Este vorba în primul rând de o schimbare de concept, de la o simplă grădină zoologică unde poţi vedea nişte animale, la un spaţiu de agrement şi instruire. Cred că Grădina Zoologică Braşov va deveni cea mai frumoasă şi cea mai vizitată grădină zoologică din România. Ne-am propus să atragem foarte mulţi copii, iar cu dotările pe care le vom avea, ei vor putea să petreacă aici chiar şi o zi întreagă, împreună cu părinţii sau cu colegii din clasă, să vadă animale sălbatice sau cum se îngrijesc animalele domestice, exact ca într-o gospodărie ţărănească. Ar putea chiar să ţină şi unele ore de la şcoală sau de la grădiniţă aici“, a declarat primarul George Scripcaru.
Pe lângă ţarcurile clasice cu animale, un punct de atracţie al grădinii zoologice va fi „Casa cu ocol" - o clădire nouă, construită în specificul arhitecturii rurale din zona Rucăr - Bran, foarte asemănătoare cu o gospodărie ţărănească şi unde se vor adăposti animale şi păsări domestice (găini, raţe, curci, gâşte, prepeliţe, bibilici, iepuri, nutrii, ovine, cornute şi porcine). Clădirea planetariului şi un loc de joacă special pentru copii le vor oferi micuţilor şi posibilitatea de a organiza diferite evenimente sau orele de botanică, zoologie şi geografie. Clădirea planetariului va adăposti şi un spital veterinar, birourile angajaţilor grădinii zoologice şi o cofetărie.
Spitalul veterinar va oferi servicii şi animalelor braşovenilor şi va permite