udecătoria Sectorului 3 urmează să se pronunţe marţi în cazul lui Radu Dogaru şi Eugen Darie, cei doi inculpaţi din dosarul furtului de tablouri din Olanda, care beneficiază de articolul 320 din Codul de procedură penală privind reducerea pedepsei în urma recunoaşterii faptelor.
În cazul celorlalţi acuzaţi din dosar procesul continuă pe baza rechizitoriului întocmit de procurori, pentru aceştia instanţa stabilind următorul termen pentru data de 3 decembrie, când urmează să fie audiaţi şase martori. Procurorii DIICOT au cerut pentru Radu Dogaru 18 ani de închisoare pentru furtul tablourilor din Olanda. Atmosferă polițienească în sala de judecată
Avocatul lui Radu Dogaru, Cătălin Dancu, a cerut pe 19 noiembrie judecătorilor schimbarea încadrării juridice a clientului său din furt calificat cu consecinţe deosebit de grave în furt calificat şi a susţinut că valoarea prejudiciului nu poate fi stabilită cu exactitate.
"În legătură cu prejudiciul, instanţa este în imposibilitate de a stabili valoarea acestuia pentru că nu există la dosar dovada predării de către Societatea Triton a înmânării picturilor originale către Galeria de Artă, nu avem documentele care să ateste originalitatea tablourilor respective", a mai spus Dancu.
Dosarul furtului de tablouri: Dogaru şi Darie vor fi judecaţi în procedură simplificată, după ce au recunoscut faptele
El a adăugat că nu se ştie dacă tablourile expuse în muzeu au fost originale pentru a justifica pretenţiile materiale 17,1 milioane de euro ale companiei de asigurări.
Au cerut pedepse orientate spre minim
Avocatul lui Eugen Darie, Maria Vasii, a cerut judecătorului acordarea unei pedepse spre minimul prevăzut de lege clientului său. În acest dosar au fost trimişi în judecată Radu Dogaru, Adrian Procop (în lipsă), Eugen Darie, Alexandru Mihai Bitu, Olga Dogaru şi Petre Condrat (ult