Dacre Stoker, stră-strănepotul autorului irlandez al romanului „Dracula“, Bram Stoker, care-l plasează pe celebrul personaj în spaţiul românesc, se află timp de 10 zile în România. Interesul lui Dacre pentru Bram Stoker datează deja de 10 ani, acesta lansând în 2009 cartea „Dracula: The Un-Dead”, bazată pe notiţele stră-străbunicului său care nu au fost incluse în romanul original „Dracula”.
De asemenea, Dacre a produs în 2011, filmul documentar „Dracula meets Stoker”.
Acesta va realiza un ghid de călătorii care va conţine atât amănunte mai puţin ştiute din viaţa lui Bram Stoker care au influenţat romanul „Dracula“, a doua cea mai vândută carte din lume, după Biblie, cât şi informaţii despre locurile descrise în carte.
„Voi aveţi ceva fantastic aici, această natură «nealterată» pe care nu o întâlneşti în multe locuri, care face ca turiştii să nu fie dezamăgiţi atunci când vă vizitează ţara”, adaugă Dacre Stoker.
În timpul şederii sale în România, Dacre Stoker şi-a propus să viziteze locuri ca Sibiu, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Bistriţa, Pasul Tihuţa, Sighişoara, Braşov, Târgovişte şi Bucureşti.
„România este o foarte importantă parte din romanul «Dracula», este ţara asupra căreia a avut cel mai mare impact. Până acum, m-am mulţumit să citesc romanul, dar cu această ocazie mi-am spus că este necesar să pun piciorul în locurile pe care Bram Stoker le descrie şi să înţeleg ce se află aici,” precizează Dacre Stoker.
Scriitor şi producător de filme, Dacre a venit în România însoţit de fotograful şi istoricul olandez Hans Corneel de Roos şi de producătorul Aaron Sagers, care va completa ghidul cu câteva emisiuni ce vor fi transmise cel mai probabil anul viitor de Travel Channel.
Deşi susţine că „moştenirea” numelui Stoker poate fi greu de dus, Dacre spune că arătând şi această parte a poveştii, bazat