Avizul Ministerului Sănătăţii pentru reînfiinţarea Spitalului Drăgăneşti ţine în loc lucrările în teren, primarul localităţii declarând că nu poate angaja cheltuieli fără bază legală.
1 ianuarie 2014 nu mai este un termen realist ca la Drăgăneşti-Olt să înceapă să funcţioneze din nou un spital, pentru că ministrul Sănătăţii nu a emis încă ordinul care permite reorganizarea Centrului de Sănătate a cărui activitate a fost suspendată în 2011 în spital destinat bolnavilor cronici. La minister a fost deja depus un memoriu, respectivul memoriu a fost refăcut după ultimele indicaţii, însă documentul întârzie să fie emis.
„Noi purtăm o corespondenţă permanentă cu ministerul, la fel face şi Direcţia de Sănătate Publică. La acest moment mie avizul îmi lipseşte, acel ordin de ministru, pentru că altfel nu mă pot apuca de treabă, nu am baza legală să angajez cheltuieli. Banii nu vor fi o problemă, identificăm resurse, numai să avem acordul”, a declarat primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, Pantelie Rotaru, care a menţionat că de la avizare şi până la deschiderea efectivă vor trece minimum două luni.
Consilierii locali au şi aprobat, în vară, o hotărâre care vizează reorganizarea centrului de sănătate care a funcţionat până la suspendarea activităţii, în 2011, în spital destinat bolnavilor cronici. Unitatea spitalicească, pentru care ministrul Nicolăescu şi-a dat verbal acordul, va avea 40 de paturi - 25 de medicină internă şi 15 de recuperare neurologică. Şi mai important, spitalul va avea şi un ambulatoriu integrat, cu specialităţile: medicină internă, cardiologie, dermato-venerice, pediatrie, oftalmologie, oto-rino-laringologie, neurologie, geriatrie – boli cronice, boli de nutriţie şi diabet, ginecologie. Va fi reluată şi activitatea de laborator, la acest moment în Drăgăneşti-Olt funcţionând doar trei cabinete ale medicilor de familie.