Nu trece săptămâna fără o ştire despre figuri proeminente ale scenei politice româneşti abandonându-şi subit cauza sau partidul pentru care au luptat şi care i-a propulsat în postura de personaje importante.
„Vânătorul de securişti“, istoricul Marius Oprea, a apărut, recent, la tribunal ca martor în numele unui fost securist, Nicolae Paraschiv, aflat în proces cu CNSAS. În 2004, Oprea scria despre acelaşi Paraschiv: „Este o ruşine ca astfel de oameni să ocupe, după 15 ani de la Revoluţie, funcţii atât de importante în societate“. Acesta era, la vremea respectivă, consilier local din partea PSD la Primăria Braşov, în timp ce Oprea era consilier PNL. Paraschiv este şi acum secretar al Primăriei Braşov din partea USL. Între timp, Oprea a fost numit director de departament în cadrul IICCMER, instituţie aflată în subordinea primului ministru, Victor Ponta.
Schimbările de atitudine ale unor personaje precum Sorin Roşca Stănescu, Crin Antonescu şi Dan Voiculescu sunt percepute, mai degrabă, ca acte demne de dispreţ, decât atacuri la adresa moralităţii. După ce au strâns rândurile împotriva duşmanului comun întruchipat de preşedinte, ale cărui priorităţi i-au deranjat în numeroase rânduri, ei realizează că liantul care i-a unit e pe cale să se destrame, pe măsură ce mandatul preşedintelui la Cotroceni se apropie de sfârşit. Sorin Roşca Stănescu, odinioară cel mai înfocat duşman al lui Voiculescu în mass-media, îmbrăţişează astăzi atitudinea răzbunătoare a acestuia, afacerile nefiind nici ele străine de colaborarea dintre ei. Între timp, Antonescu vrea să rupă definitiv relaţiile cu cei doi, pe care nu demult i-a curtat, pătând definitiv imaginea PNL.
Astăzi, o soluţie practică presupune un nou acord care, după toate calculele, va avea o viaţă şi mai scurtă decât precedentele. A-l trăda pe Antonescu pare a fi la modă în rân