Sub genericul "Cum să ne autoeducăm", la Colegiul Tehnic "Traian Vuia" din Oradea, s-a desfăşurat ieri o activitate care a avut drept scop conştientizarea rolului şcolii şi al dascălului în devenirea elevilor, precum şi iniţierea tinerilor în viitoarele lor cariere. Coordonatoarea evenimentului a fost prof. Ioana Tomescu.
Cu acest prilej, elevii clasei a X-a G s-au întâlnit faţă în faţă cu un coleg mai mare din clasa a XII-a, Paul Jurjac. Tânărul, deşi se află la profil tehnic, este pasionat de o disciplină care se studiază la şcoală doar o oră pe săptămână: Psihologia. Tânărul a avut primul contact cu această disciplină în clasa a X-a, iar prof. Ioana Tomescu i-a insuflat dragostea pentru această materie. Paul le-a mărturisit colegilor săi mai mici ce anume l-a determinat să se apropie de Psihologie, ce a citit în acest domeniu, de ce a continuat acest demers, deşi avea unele nelămuriri şi de ce a ales să urmeze o carieră în domeniu, tânărul intenţionând să dea admitere la Facultatea de Psihologie Juridică. La activitate au participat elevii clasei a X-a G, însoţiţi de diriginta lor, prof. Silvia Mateaş; Raluca Oprea, bibliotecară; elevii clasei a XII-a C, însoţiţi de prof. Sofia Duminică; prof. Elena Roşca, precum şi conducerea şcolii. "Activitatea se adresează elevilor clasei a X-a care studiază şi Psihologia. Evenimentul are drept scop conştientizarea rolului şcolii şi a dascălului în devenirea elevilor, precum şi iniţierea tinerilor în viitoarele lor cariere", ne-a declarat prof. Ioana Tomescu, coordonatoarea activităţii.
26.11.2013, 22:30
Sub genericul "Cum să ne autoeducăm", la Colegiul Tehnic "Traian Vuia" din Oradea, s-a desfăşurat ieri o activitate care a avut drept scop conştientizarea rolului şcolii şi al dascălului în devenirea elevilor, precum şi iniţierea tinerilor în viitoarele lor cariere. Coordonatoarea evenimentul