Asociatia Scoala pentru Sanatate, infiintata de Daciana Sarbu, propune crearea unui Grup de Lucru privind Alimentatia din Gradinite, pentru imbunatatirea rapida a calitatii hranei oferite prescolarilor, constituit din reprezentanti ai guvernului si ai societatii civile. Concret, in viziunea Asociatiei prioritatile acestui grup de lucru ar trebui sa fie urmatoarele:
•imbunatatirea Legii nr. 123/2008 pentru o alimentatie sanatoasa in unitatile de invatamant preuniversitar, impreuna cu ordinul de ministru aferent, care stabileste lista alimentelor nerecomandate pentru copii;
•crearea unor modele de meniuri sanatoase care sa fie puse la dispozitia gradinitelor;
•initierea unor campanii de educatie nutritionala, pentru diseminarea de informatii concrete si exemple de bune practici in randul personalului didactic si parintilor.
Asociatia Scoala pentru Sanatate considera ca dintr-un asemenea grup de lucru pot face parte reprezentanti ai Ministerelor Sanatatii, Educatiei, Tineretului; ONG-uri de profil; nutritionisti; medici si psihologi; asociatii ale parintilor; parlamentari.
Daciana Sarbu, fondatoare a Asociatiei Scoala pentru Sanatate, isi exprima speranta ca initiativa sa fie pusa in practica si copiii sa poata beneficia cat mai repede de rezultate: „Sper ca apelul nostru sa fie bine receptat si sa putem constitui un grup de lucru functional, care sa ia rapid cateva masuri importante pentru sanatatea generatiilor tinere. Noi facem eforturi, ca Asociatie, sa aducem informatia despre nutritie aproape de parinti, in forme clare, usor de inteles si practice, sa ii ajutam pe acestia sa invete despre alimentatia sanatoasa, pentru a lua decizii in cunostinta de cauza legate de modul cum isi hranesc copiii. Insa este necesar un efort institutional, coordonat, care sa cuprinda si revizuirea legislatiei pentru elim