20 de elevi români au câştigat concursul naţional "Și pe noi nu ne întrebați?", organizat cu scopul de a-i face pe tineri conştienţi că viitorul le aparţine că îşi pot croi singuri un destin mai bun, fără să lase deciziile numai în seama autorităţilor.
Asociația Romano ButiQ, în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Participare Publică – CeRe i-au premiat luni, 25 noiembrie, pe câștigătorii concursului național "Și pe noi nu ne întrebați?", în cadrul unei conferințe desfăşurate pe scena de la Clubul Țăranului Român.
"Credem în generaţia tânără şi în forţă acesteia de a schimba lucrurile în mai bine. În aceeaşi măsură, am conştientizat faptul că suntem încă tributari unor obiceiuri care ne îndeamnă la obedienţă chiar şi atunci când drepturile ne sunt încălcate sau ignorate. Cei 20 de elevi premiați sunt conştienţi că viitorul le aparţine şi că stă în puterea lor să-şi croiască drumul pe traiectoria desenată de ei şi nu impusă de alţii şi să ia atitudine atunci când drepturile lor sunt încălcate. Noi doar le-am creat un prim context în care să facă repetiţii pentru recitalul ce urmează să-l susţină pe o scenă mai mare și mult mai importantă, scenă vieţii", a declarat Andreea Pătru, coordonatoarea proictului "Şi pe noi nu ne întrebaţi?".
La eveniment au participat elevi, profesori, decidenți, actori importanți din societatea civilă și reprezentanti ai publicului larg, iar scopul acestuia a fost de a promova rezultatele implicării elevilor în cadrul proiectului și de a stimula elevii să participe activ în procesul decizional și în viața comunității din care fac parte.
"În România, deciziile se iau fără implicarea celor afectați de ele. Se discută despre sistemul de învățământ, despre curricule, despre calitatea actului educațional iar pe elevi nu-i întreabă nimeni. Și pe noi nu ne întrebați? este un exercițiu care vrea să arate elevilor că t