Mătreaţa este o problemă mai mult cosmetică decât medicală şi este considerată, de regulă, inofensivă. Cu toate acestea, în unele cazuri mătreaţa poate fi o cauză principală pentru căderea părului şi poate apărea din cauza stresului. O confruntare permanentă cu mătreaţa poate fi semnul unor probleme mai serioase precum eczema, psoriazis sau dermatita seboreică.
Mătreaţa se prezintă sub forma unor pelicule cutanate, rezultate în urma eliminării straturilor superficiale ale epidermei. Când simţi că pielea corpului ţi se descuamează, iar scalpul este mai afectat de acest proces decât oricare altă parte a corpului este un semn alarmant. În funcţie de cazul de dermatită cu care te confrunţi, mătreaţa se prezintă sub formă de mici solzi uscaţi (scalpul nu prezintă nici o iritaţie sau roşeaţă) sau solzi mai graşi şi mai denşi (scalpul este presărat cu pete roşii) care se lipesc de firele de păr acumulând ulei, praf şi rămăşiţele produselor cosmetice pentru îngrijirea părului.
Sfaturi utile
1. Masează-ţi în fiecare zi scalpul, timp de câteva minute, pentru a stimula circulaţia şi a îndepărta celulele moarte;
Spală-ţi regulat părul, folosind un şampon anti-mătreaţă pe bază de fungicizi.
Recomandare: Şamponul STARDUST anti-mătreaţă este pentru părul gras şi uscat, cu efect anti-mătreaţă. Datorită puterii de exfoliere a Acidului Salicilic şi proprietăţilor anti-mătreaţă şi de re-echilibrare a sebumului ale Plroctone Olamine, produsul oferă rezultate imediate şi vizibile. Uleiul esenţial de muguri de pin are un efect calmant în timp ce uleiul de arbore de ceai are o acţiune purificatoare.
2. Apoi fii foarte atent/ă să clăteşti foarte bine părul pentru a îndepărta orice urmă din produsul utilizat. Multe persoane consideră spălatul regulat al părului ca fiind foarte benefic pentru păr şi scalp, însă o al