O bestie de oţel înaltă cât o clădire cu trei etaje explorează compatibilitatea dintre oameni şi maşini.
Artistul şi inginerul Johnathan Tippett este un om cu o viziune uluitoare. Împreună cu echipa sa, acesta construieşte Prosthesis, primul „anti-robot” de curse controlat de om. Prosthesis este o creatură din oţel cu patru picioare de înălţimea unei clădiri cu trei etaje şi cântăreşte şapte tone. Spre deosebire de roboţii obişnuiţi, gigantul pe bază de baterii are nevoie de un pilot uman care să îl ghideze. „Aparatul în sine este făcut pentru curse, dar pilotul este la fel de important ca tehnologia”, spune Tippett. „Neavând comenzi automatizate, funcţionarea lui depinde exclusiv de persoana aflată în carlingă, fixată cu centuri de siguranţă. Nu va fi uşor să pilotezi aparatul Prosthesis. Vei avea nevoie de concentrare, îndemânare şi condiţie fizică. Va trebui să fii puternic.”
Conform echipei lui Tippett, conceptul anti-robot „explorează îndemânarea fizică şi compatibilitatea dintre oameni şi maşini.” Tippett vrea ca Prosthesis să devină vehiculul unui nou sport de curse. Sloganul proiectelor? „Formula 1 păşeşte în viitor.” Deocamdată, echipa a construit „piciorul alfa”, un prototip de picior la scară mică, menit să demonstreze sistemul de suspensii şi de comandă. Acesta va fi folosit şi ca platformă de instruire pentru piloţii care vor conduce Prosthesis pe viitor.
Tippett duce mai departe o părticică din magia GE. În anii 1960, la cererea Armatei SUA, inginerii de la GE au construit „Maşina antropomorfă cibernetică”, mai exact Camionul ambulant. Chris Hunter, curator al Muzeului de Ştiinţă şi Inovaţie din Schenectady, a spus că armata îşi dorea un vehicul care să se poată deplasa pe un teren accidentat, să poată trece prin vegetaţie deasă şi să poată înainta peste trunchiuri de copac căzute.
Ulteriror, echipa GE l-a construit pe Hard