Covăsnenii stau mai mult pe acasă, în vreme ce sudiștii vin în stațiunile noastre
Sărbătorile de iarnă se apropie cu repeziciune, iar dacă Crăciunul se petrece de obicei în familie, marea agitație se dă pentru noaptea dintre ani. În vremurile de boom economic, tot românul se obișnuise să petreacă Revelionul pe undeva – la mare căutare erau cabanele închiriate ori ofertele tentante ale restaurantelor și hotelurilor din stațiunile de iarnă. Nici litoralul nu era o opțiune de ocolit, unele hoteluri de aici oferind anual oferte pentru cei mai excentrici, curioși de gheața mării. În plus, unii dintre noi se puteau mândri cu bronz în plină iarnă, după ce petreceau câteva zile în locuri exotice. Toate aceste oferte există și acum, însă mai mult ca niciodată, par să fie condiționate de bani. Criza și scumpirile anunțate, lipsa siguranței pentru ziua de mâine și banii tot mai puțini îi fac pe mulți să fie mai chibzuiți. Atât de chibzuiți că în acest an încep să iasă din discuție chiar și chefurile la cabane. Și totuși, există un procent – mic, ce-i drept, care vrea neapărat să plece de acasă de Revelion.
Covasna, la mare căutare… pentru alții
Așa se face că frumusețile județului nostru vor fi admirate în acest an în special de oaspeți din București, Constanța, Prahova sau Iași. Hotelierii și proprietarii de pensiuni spun că e vorba despre oameni care lucrează în corporații sau în vânzări, oameni care au prea puține concedii de-a lungul anului și care, în perioada Sărbătorilor, aleg să fugă din marile orașe, alături de familii. Ei vin în județul nostru căutând zăpada și frumusețea naturii, însă fără nebunia stațiunilor de pe Valea Prahovei, veșnic aglomerate și expuse.
Cele mai căutate stațiuni covăsnene sunt Balvanyos și Covasna, precum și peisajele sălbatice de la Comandău. Iar hotelierii s-au pregătit, astfel că la Balvanyos totul s-a ocupat de săpt