Dacre Stocker este primul membru al familiei sale care calcă pe pământ românesc. Scopul său declarat este acela de a face distincţii clare între faptele reale, istorice şi ficţiunea creată de strămoşul său.
Un ghid despre locurile de legendă din ţara noastră care însoţesc mitul Dracula. Asta şi-a propus Dacre Stoker, descendent al lui Bram Stoker, irlandezul renumit mai ales pentru „Dracula”, roman care a popularizat în lumea întreagă nu doar pe sângerosul conte din Transilvania, dar şi Castelul Bran.
Scriitor în America, Dacre Stoker a venit în ţara noastră însoţit de un fotograf olandez şi de un producător american, într-o călătorie de documentare. „Castelul Bran are un rol foarte important în romanul «Dracula». Mai sunt şi alte castele pe care Bram le-a folosit ca sursă de inspiraţie, iar ghidul de călătorie la care lucrăm noi va reuni toate aceste informaţii despre Transilvania şi România”, a explicat, ieri, stră-strănepotul lui Bram Stoker.
Cei trei americani culeg date, informaţii, consemnează legende şi obiceiuri din locurile surprinse de marele autor în celebrul roman „Dracula”. „Vom îmbina informaţiile pe care le vom lua de la Castelul Bran cu cele din alte locaţii pe care le vom vizita. Acum după ce am văzut ce este aici avem o viziune mai bună în a descrie ceea ce există. Este parte din istorie, din mit şi este un loc extraordinar de vizitat”, a mărturisit Dacre Stocker.
Toate materialele pe care le vor strânge cei trei în acest tur urmează să fie difuzate în cadrul unui serial documentar, care va fi difuzat anul viitor, cel mai probabil, de postul Travel Chanel. „Cred că acest castel se potriveşte foarte bine pentru un loc în care un conte se poate retrage, doar că este mult mai călduros şi primitor, aşa că mi-ar plăcea să vin aici ca oaspete”, a spus şi Aaron Sager, producătorul şi prezentatorul tv Aaron Sagers din New