Investitorul britanic Hugh Hendry, după ce a mizat în ultimii ani pe revenirea crizei şi pe deflaţie, spune că trendul pozitiv este precumpănitor
Colapsul anticipat de el ar putea veni chiar şi peste trei ani şi jumătate
"Nu mă pot privi în oglindă; tot ce am crezut trebuie să resping"
Escaladarea de noi şi noi maxime pe Bursa americană, dar şi pe alte categorii de risc îi determină pe tot mai mulţi dintre "urşii" care mizau pe o criză majoră să capituleze. Ultimul care se declară învins de trendul favorabil este Hugh Hendry, manager de fonduri care la Eclectica Asset Management are în administrare 800 milioane de dolari. La o conferinţă pe teme privind piaţa cuprului, acesta a declarat că traiectoria pieţelor îl obligă să îşi revizuiască prognozele negative. "Nu mai pot spune că sunt bearish. Când pieţele devin parabolice, oamenii care trăiesc în ele devin urmăritori ai trendului, deoarece oamenii care gândesc din punct de vedere calitativ deja au fost scoşi din piaţă", a declarat Hendry potrivit publicaţiei InvestmentWeek citată de portalul financiar Zero Hedge.
Războiul valutar dintre SUA şi China este cel care creează un cerc virtuos în economie. Programele de relaxare monetară ale Rezervei Federale Americane creează dolari care merg în investiţii în China, iar presiunea pe moneda chineză rezultă într-un "boom" investiţional. Producţia sporită permite menţinerea scăzută a aşteptărilor inflaţioniste, ceea ce lasă loc Fed să slăbească încă şi mai mult politica monetară. Este o spirală favorabilă pentru activele de risc, pe care Hendry nu a anticipat-o. "Nu mă pot privi în oglindă; tot ce am crezut trebuie să resping. Acest mediu nu are sens decât prin prisma trendurilor", a mai spus acesta.
Capitularea urşilor, semn al finalului trendului pozitiv?
Investitorul britanic afirmă că a devenit pozitiv pe acţiunile ame