Ca să evite apariţia unor situaţii dificile, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri din România (CNADR) a întocmit o hartă a tronsoanele cu probleme şi o listă cu firmele de intervenţie, numerele de telefon la care putem apela în caz de nevoie şi persoanele care pot oferit îndrumări.
Contract nesemnat, la Botoşani
Dacă ar fi să ne luăm după declaraţiile autorităţilor, nu ar trebui să fie probleme fiindcă s-au ocupat de asigurarea materialelor antiderapante şi de utilaje încă din timpul verii. Licitaţiile pentru desemnarea firmelor care vor curăţa drumurile sunt finalizate, se ştie deja cine şi ce atribuţii are de îndeplinit. În unele locuri mai trebuie doar semnate contractele, cum ar fi la Botoşani, spre exemplu. „Este o procedură mai greoaie, pentru că este vorba despre un contract multianual timp de patru ani. Cred că la sfârşitul săptămânii viitoare vom semna contractul”, a spus Sorin Clim, şeful Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri (DJDP). La licitaţie s-a depus o singură ofertă, a asocierii dintre Tehnic Asist, Transporturi Auto şi încă două firme mai mici. Dacă până la semnarea contractului va ninge, DJDP va colabora cu firmele care au deszăpezit anul trecut.
Punctele vulnerabile ale Neamţului
Veştile despre ninsori i-au băgat în şedinţă pe şefii Neamţului, care au anunţat ce măsuri vor fi luate, dar şi cine se va ocupa de deszăpezire. Este vorba despre asocierea formată firmele Drupo Neamţ (societate subordonată Consiliului Judeţean), Occidental Construct (Roman), Darcons ( Roman) şi Aqua Parc ( Roznov). „Drumurile care prezintă risc de înzăpezire sunt cele din zona municipiului Roman şi împrejurimi, DN15D Roman-Piatra Neamţ, zonele Valea Ursului, Icuşeşti, Bozieni, Bâra-Stăniţa- Boghicea. La Târgu Neamţ este vorba despre drumurile din comunele Petricani, Urecheni, Ţibucani, iar în zona Piatra Neamţ, Izvoare-Dochia”, a declara