Clinica oftalmologică privată "Oculus" din Bucuresti a fost obligată de instanţă, la solicitarea reprezentanţilor Casei de Avocatură Ionescu şi Sava, să plătească unui pacient suma de 50.000 de euro, reprezentând daune morale provocate în urma unei grave erori medicale.
Pe just.ro se poate vedea că este vorba despre clinica privată Oculus. Potrivit site-ului clinicii,aceasta a fost prima clinica oftalmologică privata din ţară, cu activitate chirurgicala, în anul 1993. Anul trecut, Oculus a avut o cifră de afaceri de 12,8 milioane de lei şi un profit de 9.553 lei.
Pacientul a suportat o intervenţie chirurgicală în cadrul respectivei clinici medicale, conform diagnosticului si fişei de operaţie întocmite de unul dintre medicii clinicii. Operaţia a fost efectuată însă de către un alt medic, din cadrul aceleiasi clinici care, deşi nu a consultat niciodata pacientul, a efectuat operaţia în baza fisei de operaţie întocmite de medicul iniţial, se arată în comunicatul casei de avocatură.
În urma operaţiei, pacientul a suferit grave deteriorari la nivelul stării de sănătate – respectiv scaderea dramatică a acuitatii vizuale, astfel încât starea actuală a pacientului se apropie în acest moment de cea a unei persoane nevăzătoare.
Încă de la începutul perioadei post-operatorii, pacientul a resimţit efectele negative ale operaţiei, efecte mult amplificate faţă de efectele resimţite de alţi pacienţi în situatii similare. Ulterior, contactat de pacient, medicul care a formulat diagnosticul initial a recunoscut ca operaţia a fost efectuata în mod eronat. Cu toate acestea, atitudinea clinicii si medicului diagnostician a fost una de nepăsare, de negare a răspunderii avute pentru fapta savârşită şi de sfidare a pacientului, acestuia spunandu-i-se în permanenta ca nu poate dovedi nimic din cele sustinute, spun reprezentanţii Casei de Avocatură Io