Prin implicarea consilierului local Gabriel Andrici, un grup de firme a început construcţia în Roman a unei fabrici care va crea circa 100 de locuri de muncă.
Sunt aleşi de romaşcani şi trebuie să lucreze în folosul celor pe care-i reprezintă, aprobând proiecte care să aducă mai mult bine în viaţa comunităţii. Ziarul de Roman vă prezintă consilierii locali: cine sunt, ce fac şi care sunt reuşitele acestora după mai bine de un an de mandat.
Gabriel Andrici a devenit consilier local pe listele PP-DD. Spune că a dorit să intre în administraţia locală pentru a ajuta la dezvoltarea comunităţii. A avut emoţii fireşti atunci când a depus jurământul şi când a condus şedinţele de plen, dar s-a bazat pe sfaturile primite de la primarul, viceprimarul şi secretarul municipiului.
Consilierul PP-DD îşi doreşte să fie o prezenţă discretă în cadrul Consiliului Local (CL) Roman. “Din punctul meu de vedere, membrii CL nu trebuie să se facă remarcaţi prin «zgomot» şi ipocrizie; din contră, cu discreţie, pragmatism şi consens în soluţionarea problemelor, reuşeşti să te faci cunoscut romaşcanilor. Eu, personal, am făcut demersuri pentru introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte de hotărâre privind concesiunea de terenuri pentru societăţi comerciale. Priorităţile mele şi ale PP-DD sunt cele care privesc agenţii economici şi posibilitatea ca, împreună cu domnul primar şi membrii Consiliului Local, să le oferim condiţii de menţinere şi dezvoltare a activităţii lor. În ceea ce priveşte romaşcanii, cele mai mari «dureri» pe care le au sunt cele privind locurile de muncă şi locuinţele pentru tinerele familii. În problema locurilor de muncă, am reuşit, parţial, să le găsim angajamente, iar în cea referitoare la locuinţe ajutăm prin consilierea familiilor care întocmesc dosare pentru obţinerea unei locuinţe ANL”, a afirmat Gabriel Andrici.
Consilierul PP-DD doreşte c