Ieri, în municipiul Vaslui, peste 150 de persoane au luat parte la un mars împotriva violentei în familie. Actiunea a fost organizatã de cãtre Directia Generalã de Asistentã Vaslui. Pe lângã cetãteni, la eveniment au luat parte parlamentari, reprezentanti ai autoritãtilor locale si judetene. Din nefericire, fenomenul violentei domestice încã face numeroase victime. Centrele specializate din Vaslui, Bârlad si Husi fac fatã cu greu solicitãrilor venite din partea persoanelor agresate.
Ionel Stefãnicã Armeanu, directorul Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui, a spus cã marsul are scopul de a constientiza populatia de existenta violentei si necesitatea stopãrii acestui fenomen. “Atât copiii, cât si ceilalti oameni trebuie sã trãiascã fãrã frica de agresivitate, de violentã. Noi am avut actiuni, în ultimele 20 de zile, care se încheie cu marsul de astãzi (ieri, n.r.). Centrele de primire din Vaslui si Bârlad, precum si centrul privat de la Husi fac fatã cu greu solicitãrilor de persoane supuse violentei. Acestre centre au intrat în constiinta oamenilor si apeleazã la ele. Vrem sã arãtãm cã ne pasã de violenta care se produce în comunitãti si luptãm împotriva ei”, a spus Ionel Stefãnicã Armeanu. Doina Silistru, senator PSD de Vaslui, a precizat cã existã o legislatie în domeniul violentei în familie, iar preverile legale trebuie puse în aplicare. “Persoanele abuzate trebuie sã fie constiente cã existã legislatie, iar organele abilitate, sã ia mãsurile necesare. Marsul organizat de Protectia Copilului si-a atins scopul. Atât femeile, cât si bãrbatii sã aducã la cunostinta celor în drept toate situatiile de abuzuri”, a spus Doina Silistru.
Legislatie mai aspra împotriva agresorilor
Prezent la manifestatie, prefectul judetului Vaslui, Radu Renga, a spus cã violenta este un fenomen prezent în societate, nu numai în f