„Decizia privind scoaterea la mezat a celor 13 întreprinderi de stat în anul 2014 este una controversată şi nu este lipsită de echivoc” (Infotag).
Editorialul lui Constantin Tănase din „Timpul” se referă la campania pe tema integrării europene a partidelor aflate la guvernare. În ultimele săptămâni s-a declanşat o campanie zgomotoasă, susţine autorul, cu iniţiative naţionale, cum ar fi de exemplu, cea cu Pactul PLDM - ului întitulat magistral „Pactul responsabilităţii naţionale pentru o Moldovă europeană”. Nimic rău în aceste iniţiative dacă cetăţeanului i s-ar spune franc că e vorba de simple exerciţii de retorică electorală, apreciază editorialistul. Am compromis ideea Unirii, se mai arată în articol, şi tot aşa vom devaloriza şi ideea integrării europene. „Politicienii români de pe ambele maluri ale Prutului au un talent aparte în a îngropa proiecte naţionale vitale şi a le înlocui cu acţiuni propagandistice de doi bani”, mai consideră dl Tănase.
Un articol din publicaţia electronică „Politicon” intitulat „Ucraina a aruncat armele: să batem din palme sau să ne pregătim de război?” anticipează zile grele pentru reglementarea transnistreană după anunţul Kievului că se autosuspendă de la asocierea la UE. „Vor apărea mai multe consecinţe negative care vor permite punerea unor presiuni mai mari asupra actualei guvernări pro-europene. Vorbim aici de Rusia care, atrăgând de partea sa Ucraina, va continua să gestioneze şi mai bine regimul separatist de la Tiraspol, împiedicând reglementarea aşa-numitului conflict transnistrean”, opinează autorul.
Într-un editorial publicat în „Jurnal de Chişinău”, Mircea V. Ciobanu explică paradoxurile „năucitoare” din sondajele moldoveneşti. În perspectiva autorului, moldovenii sunt cei mai imprevizibili în raport cu sondajele. Răspunsurile lor nu au nimic cu evaluarea sistemului şi cu opţiunile lor el