Şedința de luni, în care președintele Tărâță a părăsit sala, își va dovedi legalitatea după procesul verbal și hotărârile adoptate.
Prefectul judeţului aşteaptă documentele de la Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ pentru a vedea dacă şedinţa de CJ de luni s-a desfăşurat conform legii. Luni, 25 noiembrie, ultima parte a şedinţei a fost condusă de vicepreşedintele Emilia Arcan, după ce preşedintele Culiţă Tărâţă şi mai mulţi consilieri judeţeni au părăsit sala, nemulţumiţi de modul în care au votat anumite proiecte consilierii PSD, PP-DD şi PDL. “După ce voi primi hotărârile de Consiliu Judeţean şi procesul-verbal al şedinţei, vom vedea dacă este ceva care nu stă sub semnul legalităţii. Deocamdată, ştiu doar ce a scris presa”, a declarat prefectul George Lazăr.
Acesta a confirmat că a atacat în contencios toate hotărârile adoptate de consilierii judeţeni în ultimele şase luni, în care au aprobat – prin vot deschis, şi nu prin vot secret – numirile unor persoane în consilii de administraţie (CA) sau adunări generale ale acţionarilor (AGA). Este vorba de şapte hotărâri de Consiliu Judeţean. Persoanele desemnate prin vot deschis şi-au desfăşurat activitatea în CA-uri sau AGA, dar prefectul consideră că deciziile luate în acest interval nu vor fi, neapărat, anulate. “Fiecare AGA şi CA are un număr mai mare de membri şi, dacă deciziile au fost luate cu majoritate de voturi sau în unanimitate, demersul Instituţiei Prefectului nu are efect asupra deciziilor luate până acum”, a precizat George Lazăr.
Şedința de luni, în care președintele Tărâță a părăsit sala, își va dovedi legalitatea după procesul verbal și hotărârile adoptate.
Prefectul judeţului aşteaptă documentele de la Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ pentru a vedea dacă şedinţa de CJ de luni s-a desfăşurat conform legii. Luni, 25 noiembrie, ultima parte a şedinţei a fost condusă de vicepreşedintele Emi