Mută o parte din operaţiunile companiei dacă doreşti să creşti profitul companiei tale prin optimizarea fiscală, reducând astfel, în mod legal, sumele care ajung la stat sub formă de impozite. “Este important domeniul de activitate al firmei, dar şi partenerii de afaceri. Nu trebuie să apelezi la un paradis fiscal pentru a-ţi reduce sumele cheltuite cu impozitele. Sunt state europene, cum ar fi Marea Britanie, Olanda, Cipru sau Malta care au o politică fiscală mai blândă. De exemplu, în Marea Britanie fiscalitatea este mai redusă, în vreme ce în Olanda, pentru un holding nu se plăteşte impozit pe dividende”, spune Raluca Ştefainschi, director România, Oxford Management Ltd.
Aceasta arată că, printre clienţii firmei pe care o reprezintă, care s-au orientat către alte ţări, se numără companii din IT, comerţ exterior şi telecomunicaţii.
“În ultimii 4-5 ani numărul firmelor româneşti care şi-au mutat o parte din operaţiuni a crescut exponenţial. Cipru, de exemplu, ocupă al patrulea loc în topul preferinţelor investitorilor români”, susţine Ştefainschi.
Citeşte şi: Statul ademeneşte cu facilităţi offshore-urile înapoi în România
Reprezentanta Oxford Management spune că poţi reduce taxele şi impozitele de la 32%, cât plăteşte o companie în România, până la 5%, dacă identifici ţara care îţi optimizează fiscal afacerea.
La rândul său, Athos Fouttis, director, Oxford Management Ltd., a explicat în cadrul unei conferinţe care a avut loc marţi, la Bucureşti, cum funcţionează această optimizare fiscală. Conferinţa a atras numeroşi oameni de afaceri, interesaţi de a-şi reduce povara fiscală din România.
Astfel, poţi înfiinţa o companie într-o ţară, mutând managementul în alt stat, astfel încât să profiţi de legislaţiile fiscale cele mai avantajoase.
Emiratele Arabe Unite au constituit un studiu de caz. Astfel, în funcţie de tipul de afacere