Durerile abdominale, lipsa poftei de mâncare şi stările de vomă trebuie să te pună pe gânduri şi să te trimită la medicul de familie. Aceste simptome pot fi semne clare că stomacul tău are de suferit.
Gastrita şi ulcerul sunt afecţiuni caracterizate prin inflamaţia şi, respectiv, apariţia unor leziuni în mucoasa protectoare a tubului digestiv. Cauzele cele mai frecvente ale apariţiei bolilor de stomac sunt: fumatul, consumul exagerat de alcool, alimentaţia dezechilibrată, infestarea cu bacteria H. pylori, administrarea medicamentelor antiinflamatoare şi moştenirea genetică.
Tratamentul medicamentos
Antiacidele sunt prescrise de medic pentru a reduce cantitatea de acid gastric şi a vindeca leziunile stomacale. Acest tratament este prescris în cazul în care boala se află la început. Lansoprazol şi omeprazol sunt antiacidele recomandate dacă medicul constată că există un nivel ridicat de aciditate în stomac.
Sfat: În timpul tratamentului cu antiacide, evită să consumi citrice şi băuturi carbogazoase deoarece reduc eficienţa pastilelor.
Antibioticele sunt recomandate atunci când bolile au ajuns într-un stadiu avansat. Cele mai frecvente antibiotice prescrise de doctor în tratarea ulcerului şi a gastritei sunt: amoxicilina, claritromicina şi metronidazolul. Pentru un rezultat mai bun, se administrează un set de două sau trei antibiotice combinate cu un antiacid, timp de 7-14 zile.
Află mai mai multe despre gastrită şi ulcer pe clickpentrufemei.ro.