A XXIII-a ediţie a Zilelor “Eugen Ionescu” (Z.E.I.) se încheie miercuri la Bucureşti cu evenimente menite să păstreze memoria marelui dramaturg de origine română, a cărui operă este cunoscută în întreaga lume. Organizate de Societatea Culturală “Eugen Ionescu” din Slatina în parteneriat cu Colegiul Naţional “Sf. Sava” din Capitală, Zilele “Eugen Ionescu” (25-27 noiembrie) includ, miercuri, un colocviu despre “întâlnirile absurdului cu literatura contemporană”, condus de Emil Lungeanu (ora 11:00 – sala bibliotecii Colegiului “Sf. Sava”), urmat de lansarea romanului “La liceu s-a sunat de tăcere” de Louise Dănceanu, precum şi două întâlniri cu teatrul ionescian.
La “Sf. Sava”, a fost invitat, pentru ora 17:30, actorul Horaţiu Mălăele, ca să prezinte pentru publicul de aici (sala de spectacole) un fragment din “Lecţia” de Eugène Ionesco, în rolul Profesorului (foto), spectacol pe care l-a şi regizat, la Teatrul Naţional din Bucureşti.
De la ora 19:30, la Teatrul Nottara, sala “George Constantin”, actorul craiovean Emil Boroghină va fi protagonistul spectacolului-recital “De la Shakespeare cu Hamlet la Eugène Ionesco cu Berenger”.
Cei implicaţi în desfăşurarea Z.E.I. şi-au propus să ofere evenimentului o vizibilitate sporită şi o mai bună receptare a acestuia în rândul generaţiei tinere. Au fost organizate şi expoziţii de artă plastică şi de fotografii, precum şi concursuri de eseuri pe teme ionesciene. Au jucat teatru şi elevii: pe lângă liceenii-gazdă au fost invitaţi şi elevi de la Şcoala Generală “Eugen Ionescu” din Slatina. Au avut loc întâlniri cu oameni de teatru, cu personalităţi literare preocupate de opera lui Ionesco.
A XXIII-a ediţie a Zilelor “Eugen Ionescu” (Z.E.I.) se încheie miercuri la Bucureşti cu evenimente menite să păstreze memoria marelui dramaturg de origine română, a cărui operă este cunoscută în întrea