Un scriitor de specialitate britanic a studiat aproximativ jumătate de milion de articole medicale pe tema consumului de alcool. Potrivit statisticilor strânse de acesta, consumul moderat de vin reduce drastic riscul de diabet, cancer mamar, artrită, dar şi alte afecţiuni grave.
Faptul că vinul reduce apariţia afecţiunilor inimii este deja cunoscut de mulţi. Însă puţini ştiu că, în funcţie de cantitatea consumată, riscul apariţiei unor astfel de boli scade cu mai bine de jumătate. Potrivit scriitorului şi jurnalistului britanic Tony Edwards, care a studiat aproximativ jumătate de milion de articole medicale pe tema consumului de alcool, atunci când bem 15 ml de vin roşu pe zi, adică un pahar de dimensiuni medii, riscul de îmbolnăvire scade cu 40%. Un consum mai mare de vin, 50 ml, reduce riscul până la 60%, potrivit datelor strânse de acesta din mai multe studii.
Cancerul, prevenit cu alcool
Vinul, fie el roşu sau alb, este bun şi pentru prevenirea mai multor forme de cancer. În cazul celui mamar, riscul apariţiei scade cu aproximativ 42% pentru femeile care consumă 15 ml de vin roşu pe zi. În cazul celui de prostată, riscul de îmbolnăvire este redus la jumătate pentru bărbaţii care beau o sticlă (750 ml) pe săptămână. Totodată, persoanele care consumă aceeaşi cantitate au şanse cu 24% mai mici de a fi diagnosticate cu cancer de stomac.
Îi ajută pe cei care au artrită
Printre materialele studiate de britanic se aflau şi documente despre legătura dintre artrită şi vin. Potrivit acestora, persoanele care suferă de această afecţiune îşi pot ameliora durerile consumând 10 pahare de vin pe lună. În cazul persoanelor sănătoase, 10 ml de vin pe zi scad riscul de îmbolnăvire, însă consumul a peste 30 ml creşte riscul. Vinul este bun şi pentru prevenirea diabetului. Conform mai multor studii realizate pe aceast