Se spune despre el că a inaugurat noul val românesc în cinematografie. Şi este unul dintre românii care a dus numele ţării noastre în întreaga lume. Până şi pe americani i-a uimit cu filmele sale. Cristi Puiu, căci despre el este vorba, e regizorul român care a înălţat cinematografia românească la standardele la care merită. Un român bun european.
Filmele lui Cristi Puiu au adus numele României pe buzele străinilor. Până si agentul actorului Robert Newman i-a propus o colaborare. Preţul colaborării însă era mult prea mare. Însemna să renunţe la România.
Cristi Puiu a fost dintotdeauna îndrăgostit de artă. Mai întâi de pictură şi de abia la sfârşitul anului I de facultate, în Elveţia, a descoperit ce înseamnă cu adevărat să faci un film. Şi când a învăţat suficient s-a întors în ţară ca să revoluţioneze, într-o anumită manieră, cinematografia românească.
Multe uşi închise şi multe obstacole. Cu toate acestea, optimismul şi încrederea în ideile sale au fost mai presus. În 2001, a debutat ca regizor cu filmul "Marfa şi banii", film ce a primit numeroase premii internaţionale. A continuat cu un film de scurt-metraj, "Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea" în 2004, film de asemenea premiat.
Un an mai târziu, în 2005, a făcut al doilea lung-metraj: "Moartea domnului Lăzărescu", film cu multe premii internaţionale. La fel de apreciat a fost şi "Aurora", un lungmetraj de ficţiune.
Despre filmele lui Cristi Puiu au scris şi jurnaliştii de la BBC, care au lăudat progresele făcute de filmul românesc în ultimii ani.
Citeşte mai multe despre: Romani buni europeni Cristi Puiu regizor roman
Se spune despre el că a inaugurat noul val românesc în cinematografie. Şi este unul dintre românii care a dus numele ţării noastre în întreaga lume. Până şi pe americani i-a uimi