Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti iau marţi în discuţie recursul formulat de omul de afaceri George Becali, dar şi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti prin care acesta a primit încă şase luni de închisoare după contopirea pedepselor. Tribunalul Bucureşti a decis, în iunie, ca Gigi Becali să stea după gratii încă şase luni, asta după ce procurorul anticorupţie a cerut majorarea pedepsei acestuia cu încă un an.
Avocaţii lui George Becali Becali atacat decizia cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti. De asemenea, şi anchetatorii au formulat recurs considerând că majorarea pedepsei cu un an ar fi decizia corectă.
Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prezent la judecarea cererii de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, judecată la Tribunalul Bucureşti, a arătat că acesta a comis o pluralitate de infracţiuni, cu grad ridicat de pericol şi în participaţie penală cu un anturaj infracţional. Din această cauză, el a cerut ca lui Becali să i se aplice un sport de pedeapsă de un an.
Procurorul i-a explicat judecătorului Marin Marino Constantin că Becali a săvârşit fapte grave, iar pentru cele mai grave dintre acestea a primit doar trei ani de închisoare. El a mai arătat că, potrivit normelor legale în vigoare, Becali poate fi eliberat după ce execută două treimi din pedeapsă, respectiv doi ani de închisoare, şi a subliniat că, în opinia sa, această pedeapsă este mică în raport cu numărul şi gravitatea faptelor comise.
Astfel, procurorul a arătat că Becali a săvârşit o pluralitate de infracţiuni, iar din toate cele săvârşite pentru şapte dintre ele a fost găsit vinovat şi condamnat în cele trei dosare penale.
Reprezentantul DNA a mai arătat că faptele finanţatorului Stelei au avut un grad ridicat de pericol şi au fost comise d