Noua secţie a costat un milion de euro şi este utilată cu echipamente de ultimă generaţie cu care se pot face intervenţii chirurgicale de mare complexitate. Şecţia va fi condusă de conf.univ. dr. Horaţiu Moldovan.
"România este o ţară cu risc cardiovascular ridicat, printre cele mai ridicate din Europa, aceasta fiind şi principala cauză de deces la noi în ţară. Aproximativ 7 milioane de români suferă de boli cardiovasculare, cele mai frecvente fiind cardiopatia ischemică, hipertensiunea arterială, tulburările de ritm, miorcardita, pericardita şi endocardita", a spus la deschiderea secţiei, dr. Doris Andronescu, directorul general SANADOR, unul dintre cele mai mari spitale private din ţară.
Noua secţie are 4 săli de operaţie, dotate cu aparatură de ultimă generaţie şi cu plafoane speciale care reduc la minimum riscul infecţiilor nozocomiale. Fiecare sală are propria centrală de tratare a aerului.
Şeful secţiei are la activ 3.000 de operaţii pe cord
Medicul Moldovan, cel care va conduce secţia de chirurgie cardiacă, are o experienţă de peste 25 de ani şi peste 3.000 de operaţii pe cord deschis făcute în cadrul Institutului CC. Iliescu de la Spitalul Fundeni va conduce o echipă formată din patru medici printre care dr Răsvan Vasile, medic primar chirurgie cardiovasculară, doctor în ştiinţe medicale şi şef de lucrări la UMF "Carol Davila" şi dr. Bogdan Rădulescu, medic primar chirurgie cardiovasculară, doctor în ştiinţe medicale şi asistent universitar la UMF "Carol Davila".
Medicul Moldovan a spus că la Sanador se vor face intervenţii chirurgicale de bypass, reconstrucţie a valvelor, chirurgie aortică şi îsi propun ca, de anul viitor, să înfiinţeze şi o secţie de chirurgie endovasculară.
Dr Doru Herghelegiu, directorul Spitalului Sanador, a declarat că instituţia este pregătită să facă intervenţii chirurgicale de înaltă performanţă, insistâ