Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie anunta in mediul academic si medical iesean inceperea perioadei de depunere a aplicatiilor pentru cea de-a treia editie a burselor de cercetare pe care le pune la dispozitia pasionatilor in domeniu din Romania.
Ca si in cazul editiilor precedente, fondurile sunt destinate finantarii proiectelor de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere asupra sanatatii. Perioada de depunere a lucrarilor este 1 noiembrie 2013 – 31 ianuarie 2014, urmand ca proiectele castigatoare sa fie anuntate la finalul lunii februarie 2014.
Debutul celei de-a treia editii de acordare a burselor urmeaza lansarii primului studiu de cercetare romanesc din domeniu, realizat de catre Monica Diana Bercea din Iasi, castigatoarea primei editii a burselor. Cu ajutorul fondurilor acordate de catre Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie si apeland la tehnologie de ultima generatie, cercetatoarea a identificat efectele pozitive ale consumului moderat de bere asupra memoriei si nivelului de atentie.
Si in aceasta toamna, demersul Centrului de Studii se adreseaza cercetatorilor din inteaga tara. Astfel, caravana Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie se indreapta catre trei orase universitare de anvergura - Iasi, Cluj si Galati - pentru a discuta direct cu pasionatii de cercetare.
“Anul acesta am avut bucuria de a face publice rezultatele primului studiu derulat in Romania, chiar de catre cercetatori romani, privind efectele consumului moderat de bere asupra organismului uman. Proiectul de cercetare a fost castigator al primei editii a burselor noastre si credem ca ne-a oferit posibilitea de a aduce in atentia publicului larg si a comunitatii medicale informatii valoroase legate de consumul moderat de bere. Acum asteptam cu nerabdare si rezultatele proiectului castigator al celei de-a do