Parcarea din faţa Palatului Administrativ, amenajată recent de Consiliul Judeţean, a suscitat discuţii aprinse la ultima şedinţă de CJ. Consilierul judeţean Octavian Georgescu (PC) s-a arătat deranjat, ba chiar iritat, de faptul că în această parcare are acces doar şefimea din CJ, Primărie ori Prefectură, dar nu şi consilierii judeţeni, care - spune el -, au avut un merit deosebit în acest proiect: au aprobat investiţia din fondurile Consiliului.
La prima vedere, supărarea consilierului Georgescu ar putea părea justificată: "Stau şi mă întreb care este motivul pentru care la barieră scrie «Accesul interzis - Cu excepţia Consiliului Judeţean» şi, de fapt, membrii CJ nu au dreptul în această parcare, ci doar şefii din CJ, Prefectură şi Primăria Municipiului. Consider că ar fi o chestie de colegialitate, ca să nu spun altfel, ca măcar o dată pe lună, atunci când venim la această şedinţă, să nu trebuiască să ne ţigănim cu alţii din parcările laterale", se plânge el.
Şi totuşi, în cazul oricărei parcări amenajate pe lângă o clădire de birouri - cum este, de altfel, şi Palatul Administrativ - accesul este unul limitat, din simplul motiv al lipsei spaţiului. Evident, toată lumea care vine la birou cu maşina ar vrea să aibă şi un loc de parcare rezervat, numai că niciodată acestea nu sunt suficiente. Prin urmare, de regulă, în aceste parcări au acces doar cei din conducere - şi nici aceştia toţi, ci până la un anumit nivel, în funcţie de locurile existente în parcare.
În cazul unei instituţii publice, s-ar putea pune problema că, fiind amenajată cu bani de la buget, accesul ar trebui să fie permis tuturor. Dar nu aşa pune problema consilierul Georgescu. Nu, el vrea acces pentru el şi, poate, pentru colegii săi din consiliu. Nu şi pentru restul angajaţilor CJ, care ar avea acelaşi drept, nu şi pentru publicul care vine cu treabă la CJ, ma