Luna decembrie vine cu veşti proaste pentru managerii spitalelor din judeţul Gorj. Asta, deoarece Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a alocat bani mai puţini pentru spitalele din judeţ, în luna de final a acestui an.
Aşteptările Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj ca finalul de an să fie încheiat cu bine financiar pentru unităţile medicale de la nivelul judeţului Gorj par a se contura. Fondul de rezervă al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost deblocat, motiv pentru care CJAS va reuşi să achite plăţile la spitale. Cuantumul sumei alocate în luna decembrie, la unităţile medicale din Gorj, se ridică la circa 8 milioane de lei, mai mică decât cea alocată lunar în anul 2013. Însă, spitalele vor mai primi bani şi pentru specialităţi clinice. „La spitale, pentru luna decembrie avem asigurat un buget în jur de 8 milioane de lei pe tot judeţul Gorj, la care se adaugă, bineînţeles şi alte sume pentru că în afară de alte contracte pe cazuri rezolvate, spitalizare de zi şi bolnavi cronici, fiecare spital mai primeşte şi pentru policlinică, specialităţi clinice şi pentru acel ambulatoriu integrat. În funcţie de ce mai au pot să primească pentru laboratoare de analiză şi pentru alte domenii. Sunt câteva spitale interesate să intre şi pe partea de recuperare la domiciliu, de îngrijiri la domiciliu şi vor fi şi acolo ceva sume”, a precizat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
700 de mii de lei, de recuperat de la CJAS Gorj
În cazul Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu, luna noiembrie se încheie fără datorii. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu este optimist, atât în ceea ce priveşte alocarea sumelor necesare pentru ca luna decembrie a acestui an să fie finalizată bine financiar. Datoriile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj la unitatea medicală din Târgu-Jiu se ridică la aproxim