Federaţia Internaţională Shotokan Karate Do of United Nations (SKDUN) a devenit foarte cunoscută în ultimii anii. Beneficiind de o linie tehnică şi managerială foarte bună, această federaţie internaţională a început să se impună din ce în ce mai mult în lumea karate-ului mondial, alături de alte federaţii de profil. În România, departamentul de karate shotokan SKDUN din cadrul Federaţiei Române de Arte Marţiale a cunoscut o puternică dezvoltare, mai ales datorită susţinerii pe care a avut-o din partea Ministerului Tinretului şi Sportului, ajungând la un număr de peste 50 de cluburi şi peste 1.000 de sportivi legitimaţi.
În contextul în care în multe alte sporturi numărul de sportivi scade, este lăudabil că în departamentul SKDUN există o creştere reală a practicanţilor. Potrivit conducătorilor acestui departament, „acest lucru trebuie apreciat şi susţinut pentru a putea să se dezvolte şi mai mult şi să atragă şi mai mulţi tineri spre pratcticarea artelor marţiale, adică spre sport.
Printre cluburile din România care s-au remarcat în SKDUN în mod constant se află şi patru cluburi vrâncene: Unirea Focşani (antrenor Aurel Giurgea), CSM Focşani 2007 şi Satori Focşani (antrenori Daniel Fusaru şi Marius Pahoni) şi Kazumi Panciu (antrenor Marius Cojocaru)“, se arată în informarea remisă de Federaţia Internaţională Shotokan Karate Do of United Nations.
Federaţia Internaţională Shotokan Karate Do of United Nations (SKDUN) a devenit foarte cunoscută în ultimii anii. Beneficiind de o linie tehnică şi managerială foarte bună, această federaţie internaţională a început să se impună din ce în ce mai mult în lumea karate-ului mondial, alături de alte federaţii de profil. În România, departamentul de karate shotokan SKDUN din cadrul Federaţiei Române de Arte Marţiale a cunoscut o puternică dezvoltare, mai ales datorită susţinerii p